Renovatie verpleeghuis Het Nieuwe Feithenhof Elburg

MarktZorg  Renovatie 
Omvang24 zorgstudio's en 36 zorgappartementen
OpdrachtgeverWZU Veluwe
ArchitectLengkeek architecten en ingenieurs B.V.
AdviesbureauAdviesburo J. van Toorenburg B.V.
AannemerPrins Bouw
InstallateurHulstflier Installateurs Elburg
OpleveringJuli 2018

Renovatie verpleeghuis Het Nieuwe Feithenhof Elburg

De zorginstelling Het Nieuwe Feithenhof werd in de jaren 70 gebouwd aan de rand van de historische binnenstad van Elburg. Het gebouw was sterk verouderd en is daarom grondig gerenoveerd naar een modern woonzorgcentrum met alle gemakken en voorzieningen van deze tijd. Na de renovatie biedt het woonruimte aan 24 psychogeriatrische bewoners en daarnaast zijn er 36 zorgwoningen voor wonen met zorg. De zorgwoningen hebben allemaal een eigen badkamer met douche en toilet, een balkon en er is een gezamenlijke tuin. Behalve de woningen worden ook de ontvangsthal en het restaurant aangepast.

ClimaRad Comfort Solution

Lengkeek Architecten en Ingenieurs B.V. ontwikkelde i.s.m. Adviesburo J. van Toorenburg B.V. het Care Concept voor wonen en zorg. Het concept voorziet onder meer in volledige ontzorging op vastgoedvraagstukken van opdrachtgevers, toekomstbestendig bouwen en meer woonkwaliteit voor bewoners. ClimaRad is één van de partners van het Care Concept en levert slimme, duurzame ventilatie-oplossingen voor klimaatbeheersing in zorggebouwen die volgens dit concept worden gebouwd/gerenoveerd.

In deze zorginstelling wordt voor de klimaatbeheersing de ClimaRad Comfort Solution toegepast met in de woon- en slaapkamers een decentrale ventilatie-unit van het type ClimaRad 2.0. In de algemene ruimtes, zoals de gemeenschappelijke woonkamers, zijn ClimaRad Sensa V2X units geplaatst. De sensoren voor CO₂, relatieve luchtvochtigheid, binnentemperatuur en buitentemperatuur meten constant de luchtkwaliteit en bepalen op basis daarvan de benodigde hoeveelheid ventilatie voor een gezond binnenklimaat. De lucht die van buiten naar binnen wordt toegevoerd, wordt door het warmteterugwinning systeem voorverwarmd met hergebruikte warmte uit de ruimte. Op deze manier wordt er comfortabel en energiezuinig geventileerd.

Voor de afzuiging van de badkamers en keukens in de zorgwoningen zijn ClimaRad Fans geplaatst. De badkamers zijn voorzien van flexibel sanitair. Ze hebben een draaiwand met wastafel voor betere toegankelijkheid voor de cliënt/begeleider en meer woongenot i.v.m. de ruimtebesparing. De Fans meten via een sensor de luchtvochtigheid en hebben een ingebouwde klok. Daarnaast zorgt de ingebouwde aanwezigheidssensor (PIR) ervoor dat de Fan automatisch van laagstand naar hoogstand schakelt wanneer dat noodzakelijk is.

De decentrale ClimaRad WTW-unit in de woon-/slaapkamers en de ClimaRad Fans (decentrale afzuiging) werken draadloos samen en zorgen voor een aangenaam leefklimaat in de woningen zonder dat bewoners of personeelsleden daar iets voor hoeven te doen.

Het Care Concept is ook toegepast in project "Nieuwbouw woonzorgcentrum Tharah Elim Barneveld".

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

ClimaRad aan de start van de Maratona dles Dolomites

ClimaRad organiseert in samenwerking met Comap, Thermia en Sto het wielerevent naar de Maratona dles Dolomites van 4 juli t/m 8 juli 2019. Deze organisaties uit de bouw- en vastgoedwereld bundelen de krachten om de gezamenlijke doelgroep een prachtig weekend te bezorgen.
Namens ClimaRad neemt Marc Pouw deel aan de Maratona, onze Commercieel Technisch Adviseur Midden Nederland. 

ZLT-verwarmen en koeling met ClimaRad

De ClimaRad Care/Ventura units kunnen worden gevoed met een zeer lage aanvoertemperatuur uit een warmtepomp, centrale opwekking of warmtenet. Hierdoor wordt het product toepasbaar als duurzame eindoplossing, maar kan ook als tussen- oplossing worden gebruikt ter voorbereiding op het moment dat ZLT-infrastructuur in de toekomst beschikbaar wordt.

Uitbreiding productielocatie ClimaRad in Bosnië

De productielocatie van ClimaRad in Sarajevo is uitgebreid, met als resultaat is een geheel nieuwe assemblagelijn, verscheidene kantoren en een nieuwe conference room voor de communicatie met de collega's in Oldenzaal. In alle kantoren zijn de ClimaRad Care H1C units toegepast om te kunnen ventileren, verwarmen en koelen.

Projecten

Woonstichting Tiwos Tilburg voldoet aan labeleisen 2023 na kantoorrenovatie

Woonstichting Tiwos heeft haar kantoor grondig gerenoveerd door o.a. ClimaRad Care H1C units te plaatsen i.c.m. een bodemenergiesysteem van BronTechnologie. De wens was een flexibele opzet van het kantoor, het optimaliseren van de klimaatbeheersing en het behalen van label C. 

Renovatie verpleeghuis Het Nieuwe Feithenhof Elburg

Het Nieuwe Feithenhof biedt na de renovatie woonruimte aan 24 psychogeriatrische bewoners en daarnaast zijn er 36 zorgwoningen voor wonen met zorg. In de woon- en slaapkamers zijn de ClimaRad 2.0 units geplaatst, in de algemene ruimtes de ClimaRad Sensa V2X units. 

Nieuwbouw woonzorgcentrum Tharah Elim Barneveld

De nieuwbouw 'Tharah Elim', voor cliënten met een verstandelijke beperking, ligt in een groene en rustige wijk van Barneveld. Voor de klimaatbeheersing is gekozen voor de ClimaRad Care H1C ventilatie-unit in de woon- en slaapkamer, in combinatie met ClimaRad Fans voor de afzuiging in de natte ruimtes. 

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube