Nieuwbouw Zorgcentrum Parkhoven Leeuwarden

MarktZorg  Nieuwbouw 
Omvang54 zit-slaapkamers en gezamenlijke ruimtes
OpdrachtgeverStichting KwadrantGroep Drachten
ArchitectVonk en Landstra Architecten
AdviesbureauInvent Beilen
AannemerJorritsma Bouw
InstallateurPranger-Rosier Installaties Dokkum
Opleveringjuli 2018

Nieuwbouw Zorgcentrum Parkhoven Leeuwarden

Innovatieve nieuwbouw

Zorgorganisatie Palet, onderdeel van Stichting KwadrantGroep gaf opdracht tot de nieuwbouw van Woon- en behandelcentrum Parkhoven in Leeuwarden dat specialistische verpleeghuiszorg biedt aan ouderen en chronisch zieken. Het nieuwe centrum werd gebouwd op de plaats van de oude locatie en heeft vier laagbouwvleugels, die door middel van gangen met elkaar in verbinding staan. Omdat de opdrachtgever kwaliteit erg belangrijk vindt, was er een ruim budget beschikbaar gesteld waardoor er ruimte was voor moderne technieken zoals o.a. een decentraal ventilatiesysteem van ClimaRad dat de ruimtes een comfortabel leefklimaat geeft.

Type klimaatbeheersing

De ClimaRad Comfort Solution, met in de zit-slaapkamers ClimaRad 2.0 ventilatie-units in Master-Slave opstelling geeft elke ruimte altijd automatisch precies voldoende ventilatie. Deze toestellen hebben ingebouwde sensoren die constant de luchtkwaliteit meten (CO2-gehalte, luchtvochtigheid en binnen- en buitentemperatuur) en zodoende zelf de benodigde hoeveelheid toegevoerde frisse lucht kunnen bepalen. De ventilatie is comfortabel (zonder tocht) én energiezuinig doordat het warmteterugwinning systeem in de ventilatie-units de toegevoerde lucht eerst voorverwarmt met de energie uit de afgevoerde lucht.

In de keukens, badkamers en toiletten voeren ClimaRad Fans de vochtige lucht af en door een draadloze verbinding met de ClimaRad ventilatie-units krijgen deze toestellen een signaal dat er ook weer lucht moet worden toegevoerd. Op deze manier ontstaat een gezond en comfortabel leefklimaat waar de bewoners en medewerkers zelf niets voor hoeven te doen.

Klaas Buikema

Projectleider

Via Jorritsma Bouw kregen we opdracht om de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties te verzorgen voor het nieuwbouwproject ‘Parkhoven’. Zorgorganisatie Palet ontwikkelde op haar eigen terrein van het huidige Parkhoven en het voormalige kassenterrein Van Smeding in de wijk Achter de Hoven in Leeuwarden nieuwe woonzorgconcepten. Er werden 54 verpleeghuisplaatsen gerealiseerd in de vorm van kleinschalige woonvormen voor zowel mensen met dementie als mensen met lichamelijke problematiek. Mijn rol binnen het project was die van projectleider voor de werktuigbouwkundige installaties.

De grootste uitdaging was de verschillende installaties onder te brengen in de betonvloeren; dit in verband met de grote diversiteit en de beperkte ruimte. Vanwege het ontbreken van verlaagde plafonds in de vleugels is er niet gekozen voor een centrale ventilatie-installatie maar voor een decentrale vorm. Vandaar dat ClimaRad is toegepast, een degelijk, eenvoudig te monteren en te bedienen product,

Vanuit ClimaRad hebben wij een goede begeleiding gehad vanaf kantoor maar ook op de bouw. Hierdoor zijn er weinig tot geen faalkosten geweest. Ook de monteurs hebben dit als zeer prettig ervaren. De installatie is in bedrijf sinds december 2017 en het gebouw is inmiddels een half jaar in gebruik.  Tot op heden hebben wij geen klachten over het product of over de ventilatie ontvangen dus mag ik aannemen dat de ervaringen van de gebruikers positief zijn.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

Uitbreiding productielocatie ClimaRad in Bosnië

De productielocatie van ClimaRad in Sarajevo is uitgebreid, met als resultaat is een geheel nieuwe assemblagelijn, verscheidene kantoren en een nieuwe conference room voor de communicatie met de collega's in Oldenzaal. In alle kantoren zijn de ClimaRad Care H1C units toegepast om te kunnen ventileren, verwarmen en koelen.

Samenwerking Honeywell Customized Comfort Products en ClimaRad: TKI-subsidie ClimaRad Ventura

HCCP en ClimaRad zijn een samenwerking gestart met als resultaat de ClimaRad Ventura (decentrale all-in-one oplossing). Het project is als eerste geëindigd van de 34 ingezonden projecten van Topsector Energie van het Ministerie van Economische Zaken.

Nieuwe collega's: Marc Pouw en Marcel Roijakkers

Sinds 1 februari heeft ClimaRad er twee nieuwe collega's bij. Marc Pouw in de functie van Commercieel Technisch Adviseur voor de regio Midden Nederland en Marcel Roijakkers als Hoofd Verkoop Binnendienst.  

Projecten

Renovatie verpleeghuis Het Nieuwe Feithenhof Elburg

Het Nieuwe Feithenhof biedt na de renovatie woonruimte aan 24 psychogeriatrische bewoners en daarnaast zijn er 36 zorgwoningen voor wonen met zorg. In de woon- en slaapkamers zijn de ClimaRad 2.0 units geplaatst, in de algemene ruimtes de ClimaRad Sensa V2X units. 

Nieuwbouw woonzorgcentrum Tharah Elim Barneveld

De nieuwbouw 'Tharah Elim', voor cliënten met een verstandelijke beperking, ligt in een groene en rustige wijk van Barneveld. Voor de klimaatbeheersing is gekozen voor de ClimaRad Care H1C ventilatie-unit in de woon- en slaapkamer, in combinatie met ClimaRad Fans voor de afzuiging in de natte ruimtes. 

Lopend project: nieuwbouw woonzorgcomplex 't Sand te Doorn

In juni 2018 is gestart met de nieuwbouw van 64 studio’s bij Bartiméus ’t Sand in Doorn voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking. In de acht woningen met ieder acht studio’s worden ClimaRad Ventura V1C en ClimaRad Care H1C units geïnstalleerd voor ventilatie, verwarming en koeling per vertrek. 

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube