Nieuwbouw Zorgcentrum Parkhoven Leeuwarden

MarktZorg  Nieuwbouw 
Omvang54 zit-slaapkamers en gezamenlijke ruimtes
OpdrachtgeverStichting KwadrantGroep Drachten
ArchitectVonk en Landstra Architecten
AdviesbureauInvent Beilen
AannemerJorritsma Bouw
InstallateurPranger-Rosier Installaties Dokkum
Opleveringjuli 2018

Nieuwbouw Zorgcentrum Parkhoven Leeuwarden

Innovatieve nieuwbouw

Zorgorganisatie Palet, onderdeel van Stichting KwadrantGroep gaf opdracht tot de nieuwbouw van Woon- en behandelcentrum Parkhoven in Leeuwarden dat specialistische verpleeghuiszorg biedt aan ouderen en chronisch zieken. Het nieuwe centrum werd gebouwd op de plaats van de oude locatie en heeft vier laagbouwvleugels, die door middel van gangen met elkaar in verbinding staan. Omdat de opdrachtgever kwaliteit erg belangrijk vindt, was er een ruim budget beschikbaar gesteld waardoor er ruimte was voor moderne technieken zoals o.a. een decentraal ventilatiesysteem van ClimaRad dat de ruimtes een comfortabel leefklimaat geeft.

Type klimaatbeheersing

De ClimaRad Comfort Solution, met in de zit-slaapkamers ClimaRad 2.0 ventilatie-units in Master-Slave opstelling geeft elke ruimte altijd automatisch precies voldoende ventilatie. Deze toestellen hebben ingebouwde sensoren die constant de luchtkwaliteit meten (CO2-gehalte, luchtvochtigheid en binnen- en buitentemperatuur) en zodoende zelf de benodigde hoeveelheid toegevoerde frisse lucht kunnen bepalen. De ventilatie is comfortabel (zonder tocht) én energiezuinig doordat het warmteterugwinning systeem in de ventilatie-units de toegevoerde lucht eerst voorverwarmt met de energie uit de afgevoerde lucht.

In de keukens, badkamers en toiletten voeren ClimaRad Fans de vochtige lucht af en door een draadloze verbinding met de ClimaRad ventilatie-units krijgen deze toestellen een signaal dat er ook weer lucht moet worden toegevoerd. Op deze manier ontstaat een gezond en comfortabel leefklimaat waar de bewoners en medewerkers zelf niets voor hoeven te doen.

Klaas Buikema

Projectleider

Via Jorritsma Bouw kregen we opdracht om de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties te verzorgen voor het nieuwbouwproject ‘Parkhoven’. Zorgorganisatie Palet ontwikkelde op haar eigen terrein van het huidige Parkhoven en het voormalige kassenterrein Van Smeding in de wijk Achter de Hoven in Leeuwarden nieuwe woonzorgconcepten. Er werden 54 verpleeghuisplaatsen gerealiseerd in de vorm van kleinschalige woonvormen voor zowel mensen met dementie als mensen met lichamelijke problematiek. Mijn rol binnen het project was die van projectleider voor de werktuigbouwkundige installaties.

De grootste uitdaging was de verschillende installaties onder te brengen in de betonvloeren; dit in verband met de grote diversiteit en de beperkte ruimte. Vanwege het ontbreken van verlaagde plafonds in de vleugels is er niet gekozen voor een centrale ventilatie-installatie maar voor een decentrale vorm. Vandaar dat ClimaRad is toegepast, een degelijk, eenvoudig te monteren en te bedienen product,

Vanuit ClimaRad hebben wij een goede begeleiding gehad vanaf kantoor maar ook op de bouw. Hierdoor zijn er weinig tot geen faalkosten geweest. Ook de monteurs hebben dit als zeer prettig ervaren. De installatie is in bedrijf sinds december 2017 en het gebouw is inmiddels een half jaar in gebruik.  Tot op heden hebben wij geen klachten over het product of over de ventilatie ontvangen dus mag ik aannemen dat de ervaringen van de gebruikers positief zijn.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

Samenwerking Honeywell Customized Comfort Products en ClimaRad: TKI-subsidie ClimaRad Ventura

HCCP en ClimaRad zijn een samenwerking gestart met als resultaat de ClimaRad Ventura (decentrale all-in-one oplossing). Het project is als eerste geëindigd van de 34 ingezonden projecten van Topsector Energie van het Ministerie van Economische Zaken.

Nieuwe collega's: Marc Pouw en Marcel Roijakkers

Sinds 1 februari heeft ClimaRad er twee nieuwe collega's bij. Marc Pouw in de functie van Commercieel Technisch Adviseur voor de regio Midden Nederland en Marcel Roijakkers als Hoofd Verkoop Binnendienst.  

Eerste ClimaRad S-Fans geplaatst in renovatieprojecten Amsterdam

In opdracht van Woonstichting De Key en Woningbouw- vereniging Rochdale wordt groot onderhoud gepleegd aan diverse woningen in Amsterdam. Het doel is ze gezonder, veiliger en comfortabeler te maken. De woningen worden voorzien van mechanische luchttoevoer in de vorm van ClimaRad S-Fans.

Projecten

Lopend project: nieuwbouw woonzorgcomplex 't Sand te Doorn

In juni 2018 is gestart met de nieuwbouw van 64 studio’s bij Bartiméus ’t Sand in Doorn voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking. In de acht woningen met ieder acht studio’s worden ClimaRad Ventura V1C en ClimaRad Care H1C units geïnstalleerd voor ventilatie, verwarming en koeling per vertrek. 

Lopend project: jongerenhuisvesting nieuwbouw 'De Woldring Locatie' te Groningen

In Groningen is men gestart met de bouw van 435 goed geïsoleerde appartementen. De ventilatie in de woon- en slaapkamers wordt verzorgd door ClimaRad Ventura V1D ventilatie-units. Voor de ventilatie van twee naast elkaar gelegen ruimtes hoeft bij dit type ventilatie-unit slechts één toestel te worden geplaatst.

Renovatie appartementencomplex Den Haagacker Valkenswaard

Het gerenoveerde appartementencomplex Den Haagacker in Valkenswaard werd vernieuwd naar een eigentijds gebouw voor zelfstandig wonende senioren. De bewoners kunnen dankzij de ClimaRad ventilatie-oplossing rekenen op een automatisch geregeld en gezond leefklimaat in hun woning.

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube