Nieuwbouw Zorgcentrum Parkhoven Leeuwarden

MarktZorg  Nieuwbouw 
Omvang54 zit-slaapkamers en gezamenlijke ruimtes
OpdrachtgeverStichting KwadrantGroep Drachten
ArchitectVonk en Landstra Architecten
AdviesbureauInvent Beilen
AannemerJorritsma Bouw
InstallateurPranger-Rosier Installaties Dokkum
Opleveringjuli 2018

Nieuwbouw Zorgcentrum Parkhoven Leeuwarden

Innovatieve nieuwbouw

Zorgorganisatie Palet, onderdeel van Stichting KwadrantGroep gaf opdracht tot de nieuwbouw van Woon- en behandelcentrum Parkhoven in Leeuwarden dat specialistische verpleeghuiszorg biedt aan ouderen en chronisch zieken. Het nieuwe centrum werd gebouwd op de plaats van de oude locatie en heeft vier laagbouwvleugels, die door middel van gangen met elkaar in verbinding staan. Omdat de opdrachtgever kwaliteit erg belangrijk vindt, was er een ruim budget beschikbaar gesteld waardoor er ruimte was voor moderne technieken zoals o.a. een decentraal ventilatiesysteem van ClimaRad dat de ruimtes een comfortabel leefklimaat geeft.

Type klimaatbeheersing

De ClimaRad Comfort Solution, met in de zit-slaapkamers ClimaRad 2.0 ventilatie-units in Master-Slave opstelling geeft elke ruimte altijd automatisch precies voldoende ventilatie. Deze toestellen hebben ingebouwde sensoren die constant de luchtkwaliteit meten (CO2-gehalte, luchtvochtigheid en binnen- en buitentemperatuur) en zodoende zelf de benodigde hoeveelheid toegevoerde frisse lucht kunnen bepalen. De ventilatie is comfortabel (zonder tocht) én energiezuinig doordat het warmteterugwinning systeem in de ventilatie-units de toegevoerde lucht eerst voorverwarmt met de energie uit de afgevoerde lucht.

In de keukens, badkamers en toiletten voeren ClimaRad Fans de vochtige lucht af en door een draadloze verbinding met de ClimaRad ventilatie-units krijgen deze toestellen een signaal dat er ook weer lucht moet worden toegevoerd. Op deze manier ontstaat een gezond en comfortabel leefklimaat waar de bewoners en medewerkers zelf niets voor hoeven te doen.

Klaas Buikema

Projectleider

Via Jorritsma Bouw kregen we opdracht om de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties te verzorgen voor het nieuwbouwproject ‘Parkhoven’. Zorgorganisatie Palet ontwikkelde op haar eigen terrein van het huidige Parkhoven en het voormalige kassenterrein Van Smeding in de wijk Achter de Hoven in Leeuwarden nieuwe woonzorgconcepten. Er werden 54 verpleeghuisplaatsen gerealiseerd in de vorm van kleinschalige woonvormen voor zowel mensen met dementie als mensen met lichamelijke problematiek. Mijn rol binnen het project was die van projectleider voor de werktuigbouwkundige installaties.

De grootste uitdaging was de verschillende installaties onder te brengen in de betonvloeren; dit in verband met de grote diversiteit en de beperkte ruimte. Vanwege het ontbreken van verlaagde plafonds in de vleugels is er niet gekozen voor een centrale ventilatie-installatie maar voor een decentrale vorm. Vandaar dat ClimaRad is toegepast, een degelijk, eenvoudig te monteren en te bedienen product,

Vanuit ClimaRad hebben wij een goede begeleiding gehad vanaf kantoor maar ook op de bouw. Hierdoor zijn er weinig tot geen faalkosten geweest. Ook de monteurs hebben dit als zeer prettig ervaren. De installatie is in bedrijf sinds december 2017 en het gebouw is inmiddels een half jaar in gebruik.  Tot op heden hebben wij geen klachten over het product of over de ventilatie ontvangen dus mag ik aannemen dat de ervaringen van de gebruikers positief zijn.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

Uitbreiding ClimaRad Smart Solution: Smart Supply

Vanaf heden wordt aan de Smart familie nog een derde variant toegevoegd: Smart Supply. In plaats van CO2-sensoren worden de slaapkamers aangestuurd en geventileerd middels ClimaRad S-Fans.

Artikel E&W Installatietechniek: De grote voordelen van 'ademen door de gevel'

Lees in de septemberuitgave van E&W over de grote voordelen van decentraal ventileren en onze aankomende productontwikkelingen. 'Wij geloven sterk in de meerwaarde die ons concept biedt', aldus Ralph Liedenbaum, Commercieel Directeur van ClimaRad. 'Decentrale ventilatie is een praktische en betaalbare oplossing'.

Invoering recyclingbijdrage

ClimaRad B.V. voert de recyclingbijdrage voor ventilatie-apparatuur door om te voldoen aan de regeling Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA). Deze regeling is erop gericht het milieu te sparen door de hoeveelheid elektronisch afval te reduceren.

Projecten

Transformatie kantoorpand De Donck Den Bosch

In een stedelijk herbestemmingsgebied in Den Bosch stond vanaf de jaren zeventig gebouw “De Donck”. Het verouderde kantoorpand was al jaren niet meer als zodanig in gebruik en werd getransformeerd naar een sfeervol en duurzaam woongebouw met 66 luxe studio’s en appartementen.

Renovatie kantoor Woningstichting Bo-Ex Utrecht

In 2018 is het kantoorgebouw van Woningcorporatie Bo-Ex in Utrecht aangepast aan de huidige eisen en aan de wens van medewerkers om het binnenklimaat te verbeteren. Er is een nieuwe klimaatkast toegepast en er zijn ter ondersteuning 17 ClimaRad ventilatie-units geplaatst. .

Nieuwbouw Zorgcentrum Parkhoven Leeuwarden

Bij de nieuwbouw van Woon- en behandelcentrum Parkhoven in Leeuwarden werd een ruim budget beschikbaar gesteld voor moderne technieken, waaronder een decentraal ventilatiesysteem van ClimaRad dat de ruimtes een comfortabel leefklimaat geeft.

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube