Lopend project: nieuwbouw woonzorgcomplex 't Sand te Doorn

MarktZorg  Nieuwbouw 
Omvang64 studio's
OpdrachtgeverBartimeus
ArchitectIAA Architecten
AdviesbureauSweegers en de Bruijn
AannemerKlaassen Groep Arnhem
InstallateurBreman Zwolle
OpleveringQ3 2019

Lopend project: nieuwbouw woonzorgcomplex 't Sand te Doorn

Artist impressions: IAA Architecten

Vervangende nieuwbouw        

In juni 2018 is gestart met de vervangende nieuwbouw van 64 studio’s bij Bartiméus ’t Sand in Doorn. Bartiméus ondersteunt mensen met een visuele en verstandelijke beperking en begeleidt hen een weg te vinden in onze samenleving. Het terrein van ’t Sand is o.a. voorzien van een gezondheidscentrum, locaties voor dagbesteding, sportcentrum en een boerderij. De bewoners van ’t Sand wonen in een eigen studio met de benodigde faciliteiten om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen. De acht nieuwe twee-onder-één-kapwoningen met ieder acht studio’s worden gerealiseerd tussen de al bestaande nieuwbouw.     

In het ontwerp van de woningen wordt rekening gehouden met deze specifieke doelgroep. Zij moeten zich prettig en veilig voelen in een herkenbare omgeving. Dit wordt bewerkstelligd door een logische indeling van de ruimtes, kleurcontrasten en optimale lichtcondities, om prikkels te voorkomen.

Type klimaatbeheersing

De ClimaRad Comfort Solution wordt toegepast in alle acht woningen, bestaande uit acht studio's en meerdere gemeenschappelijke leefruimtes. Deze oplossing bestaat uit het plaatsen van een WTW-unit in elke ruimte: de ClimaRad Ventura V1C of de ClimaRad Care H1C. Beide toestellen zorgen automatisch voor ventilatie, verwarming en koeling per vertrek o.b.v. van verscheidene sensoren. Aan elke WTW-unit wordt een ruimtethermostaat gekoppeld. Elke bewoner kan hierdoor zelf de temperatuur bepalen. Hierbij is rekening gehouden met de visuele beperking van de cliënten door een aanslag toe te voegen aan de thermostaat. Zo kan de bewoner voelen welke temperatuur ingesteld staat door de minimale en maximale stand. In de badkamers van de studio's worden ClimaRad B-Fans geïnstalleerd voor de afzuiging op basis van vocht en aanwezigheid.

In dit project wordt de ClimaRad Ventura toegepast. Dit product wordt ontwikkeld met Topsector Energie van het Ministerie van Economische Zaken. 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

Uitbreiding productielocatie ClimaRad in Bosnië

De productielocatie van ClimaRad in Sarajevo is uitgebreid, met als resultaat is een geheel nieuwe assemblagelijn, verscheidene kantoren en een nieuwe conference room voor de communicatie met de collega's in Oldenzaal. In alle kantoren zijn de ClimaRad Care H1C units toegepast om te kunnen ventileren, verwarmen en koelen.

Samenwerking Honeywell Customized Comfort Products en ClimaRad: TKI-subsidie ClimaRad Ventura

HCCP en ClimaRad zijn een samenwerking gestart met als resultaat de ClimaRad Ventura (decentrale all-in-one oplossing). Het project is als eerste geëindigd van de 34 ingezonden projecten van Topsector Energie van het Ministerie van Economische Zaken.

Nieuwe collega's: Marc Pouw en Marcel Roijakkers

Sinds 1 februari heeft ClimaRad er twee nieuwe collega's bij. Marc Pouw in de functie van Commercieel Technisch Adviseur voor de regio Midden Nederland en Marcel Roijakkers als Hoofd Verkoop Binnendienst.  

Projecten

Renovatie verpleeghuis Het Nieuwe Feithenhof Elburg

Het Nieuwe Feithenhof biedt na de renovatie woonruimte aan 24 psychogeriatrische bewoners en daarnaast zijn er 36 zorgwoningen voor wonen met zorg. In de woon- en slaapkamers zijn de ClimaRad 2.0 units geplaatst, in de algemene ruimtes de ClimaRad Sensa V2X units. 

Nieuwbouw woonzorgcentrum Tharah Elim Barneveld

De nieuwbouw 'Tharah Elim', voor cliënten met een verstandelijke beperking, ligt in een groene en rustige wijk van Barneveld. Voor de klimaatbeheersing is gekozen voor de ClimaRad Care H1C ventilatie-unit in de woon- en slaapkamer, in combinatie met ClimaRad Fans voor de afzuiging in de natte ruimtes. 

Lopend project: nieuwbouw woonzorgcomplex 't Sand te Doorn

In juni 2018 is gestart met de nieuwbouw van 64 studio’s bij Bartiméus ’t Sand in Doorn voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking. In de acht woningen met ieder acht studio’s worden ClimaRad Ventura V1C en ClimaRad Care H1C units geïnstalleerd voor ventilatie, verwarming en koeling per vertrek. 

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube