Lopend project: nieuwbouw woonzorgcomplex 't Sand te Doorn

MarktZorg  Nieuwbouw 
Omvang64 studio's
OpdrachtgeverBartimeus
ArchitectIAA Architecten
AdviesbureauSweegers en de Bruijn
AannemerKlaassen Groep Arnhem
InstallateurBreman Zwolle
OpleveringQ3 2019

Lopend project: nieuwbouw woonzorgcomplex 't Sand te Doorn

Artist impressions: IAA Architecten

Vervangende nieuwbouw        

In juni 2018 is gestart met de vervangende nieuwbouw van 64 studio’s bij Bartiméus ’t Sand in Doorn. Bartiméus ondersteunt mensen met een visuele en verstandelijke beperking en begeleidt hen een weg te vinden in onze samenleving. Het terrein van ’t Sand is o.a. voorzien van een gezondheidscentrum, locaties voor dagbesteding, sportcentrum en een boerderij. De bewoners van ’t Sand wonen in een eigen studio met de benodigde faciliteiten om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen. De acht nieuwe twee-onder-één-kapwoningen met ieder acht studio’s worden gerealiseerd tussen de al bestaande nieuwbouw.     

In het ontwerp van de woningen wordt rekening gehouden met deze specifieke doelgroep. Zij moeten zich prettig en veilig voelen in een herkenbare omgeving. Dit wordt bewerkstelligd door een logische indeling van de ruimtes, kleurcontrasten en optimale lichtcondities, om prikkels te voorkomen.

Type klimaatbeheersing

De ClimaRad Comfort Solution wordt toegepast in alle acht woningen, bestaande uit acht studio's en meerdere gemeenschappelijke leefruimtes. Deze oplossing bestaat uit het plaatsen van een WTW-unit in elke ruimte: de ClimaRad Ventura V1C of de ClimaRad Care H1C. Beide toestellen zorgen automatisch voor ventilatie, verwarming en koeling per vertrek o.b.v. van verscheidene sensoren. Aan elke WTW-unit wordt een ruimtethermostaat gekoppeld. Elke bewoner kan hierdoor zelf de temperatuur bepalen. Hierbij is rekening gehouden met de visuele beperking van de cliënten door een aanslag toe te voegen aan de thermostaat. Zo kan de bewoner voelen welke temperatuur ingesteld staat door de minimale en maximale stand. In de badkamers van de studio's worden ClimaRad B-Fans geïnstalleerd voor de afzuiging op basis van vocht en aanwezigheid.

In dit project wordt de ClimaRad Ventura toegepast. Dit product wordt ontwikkeld met Topsector Energie van het Ministerie van Economische Zaken. 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

Vacature administratief logistiek medewerker (0,5 fte)

ClimaRad is op zoek naar een nieuwe collega voor de functie van administratief logistiek medewerker. Je krijgt een breed takenpakket wat de functie afwisselend en uitdagend maakt. Je bent leergierig, een doorzetter en communicatief vaardig. Je hebt affiniteit met computers en past goed binnen ons team. 

Samenwerking Honeywell Customized Comfort Products en ClimaRad: TKI-subsidie ClimaRad Ventura

HCCP en ClimaRad zijn een samenwerking gestart met als resultaat de ClimaRad Ventura (decentrale all-in-one oplossing). Het project is als eerste geëindigd van de 34 ingezonden projecten van Topsector Energie van het Ministerie van Economische Zaken.

Nieuwe collega's: Marc Pouw en Marcel Roijakkers

Sinds 1 februari heeft ClimaRad er twee nieuwe collega's bij. Marc Pouw in de functie van Commercieel Technisch Adviseur voor de regio Midden Nederland en Marcel Roijakkers als Hoofd Verkoop Binnendienst.  

Projecten

Lopend project: nieuwbouw woonzorgcomplex 't Sand te Doorn

In juni 2018 is gestart met de nieuwbouw van 64 studio’s bij Bartiméus ’t Sand in Doorn voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking. In de acht woningen met ieder acht studio’s worden ClimaRad Ventura V1C en ClimaRad Care H1C units geïnstalleerd voor ventilatie, verwarming en koeling per vertrek. 

Lopend project: jongerenhuisvesting nieuwbouw 'De Woldring Locatie' te Groningen

In Groningen is men gestart met de bouw van 435 goed geïsoleerde appartementen. De ventilatie in de woon- en slaapkamers wordt verzorgd door ClimaRad Ventura V1D ventilatie-units. Voor de ventilatie van twee naast elkaar gelegen ruimtes hoeft bij dit type ventilatie-unit slechts één toestel te worden geplaatst.

Renovatie appartementencomplex Den Haagacker Valkenswaard

Het gerenoveerde appartementencomplex Den Haagacker in Valkenswaard werd vernieuwd naar een eigentijds gebouw voor zelfstandig wonende senioren. De bewoners kunnen dankzij de ClimaRad ventilatie-oplossing rekenen op een automatisch geregeld en gezond leefklimaat in hun woning.

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube