Gezondheidscentrum “De Hertog” te Franeker

MarktWerken  Nieuwbouw 
Omvang3 bouwlagen, ruim 2700 m²
OpdrachtgeverWBV Accolade
ArchitectVonk en Landstra Architecten
AdviesbureauAdviesbureau Sijperda-Hardy
AannemerBouwgroep Dijkstra Draisma
InstallateurP. de Vries Installatietechnieken B.V.
Oplevering2014

Gezondheidscentrum “De Hertog” te Franeker

Gezondheid onder een dak

In opdracht van woningcorporatie Accolade is het gezondheidscentrum De Hertog in Franeker in juli 2014 tot stand gekomen. Het gezondheidscentrum is in feite een verzamelgebouw voor huisartsen, een apotheek, consultatiebureau, verloskundigen-, fysiotherapie en een paraflexpraktijk. Ook is er ruimte gecreëerd voor maatschappelijk werk, thuiszorg, vergaderingen en het regiokantoor van de Veiligheidsregio Fryslân. Duurzaamheid is een belangrijk aspect van dit project. Het gezondheidscentrum ligt op een zichtlocatie en past binnen het totaalbeeld van de Hertog van Saxenlaan, waarbij de focus ligt op de architectuur uit de jaren 30 en 70. Bij het ontwerpen van het pand is rekening gehouden met veel daglicht, zonder dat dit nadelig is voor het binnenklimaat.

Onze oplossing

Bij dit project hebben we in alle vertrekken de ClimaRad Comfort Solution geïnstalleerd. De ruimtes in het gezondheidscentrum hebben elk een andere functie, waarbij ook de temperatuur per vertrek verschilt. ClimaRad verwarmt en ventileert per vertrek en er is gebruik gemaakt van zwaardere radiatoren. Daarnaast beschikt het pand over een VBI klimaatvloer die perfect te combineren is met een decentraal systeem, aangezien er nauwelijks ventilatiekanalen aan de vloer mogen worden geplaatst.

Teunis Vonk en Robert Landstra

VNL Architecten

Voor dit project was men op zoek naar een verwarmings- en ventilatie-oplossing die in combinatie met betonkernactivering kon voldoen aan de individuele wensen van de gebruikers. Er is namelijk een grote diversiteit aan zorg gerelateerde bedrijven binnen het gezondheidscentrum. We zochten een systeem dat comfortabel en flexibel is. Geen complex kanalensysteem en geen grote luchtbehandelingskasten, die vaak afbreuk doen aan het uiterlijk van een gebouw.

De oplossing was de ClimaRad Comfort Solution. Bij dit systeem wordt de lucht direct van buiten verwarmd toegevoerd en tegelijkertijd wordt vuile lucht via een ingebouwde WTW-unit naar buiten afgevoerd. ClimaRad noemt dit ademen door de gevel. Ook uit de EPC-berekening bleek dat ClimaRad een veel betere score had dan de overige ventilatiesystemen. De kans is groot dat wij ClimaRad in de toekomst vaker zullen toepassen in onze projecten, waar comfort en flexibiliteit voorop staan.

Ontvang de nieuwsbrief!

Met actuele informatie over binnenklimaat en de ClimaRad Solutions en producten.

Inschrijven nieuwsbrief

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u graag een persoonlijk advies?

Neem dan contact met ons op via telefoonnummer:
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

De tijd zal het (venti)leren

In het artikel “De tijd zal het (venti)leren” van vakblad E&W Installatietechniek wordt woonhuisventilatie onder de loep genomen.

ClimaRad denkt mee met de klant

ClimaRad denkt mee met de klant: van projectspecifieke oplossing Leyhoeve Groningen naar standaard product

12,5 jarig jubileum ClimaRad

Afgelopen weekend, op 1 oktober 2017, bestond ClimaRad 12,5 jaar! Dit jubileum hebben wij samen met het personeel en de partners gevierd in Maastricht en Valkenburg.

Projecten

Lopend project: Renovatie 160 appartementen Hertmebrink Enschede

De twee galerijflats met elk 80 appartementen aan de Hertmebrink in Enschede ondergaan in opdracht van woningstichting Ons Huis groot onderhoud waarbij modernisering, isolatie en duurzaamheid voorop staan. (foto's: Beltman Architecten)

Nieuwbouw appartementen Indische toren Almere

In 2016 werd in de Indische buurt, aan de Makassarweg in Almere een woontoren gerealiseerd. Deze 12 verdieping tellende woontoren bevat in totaal 61 (twee- en driekamer-)appartementen waarvan het hoogste appartement het vloerniveau op 33 meter heeft. De totale hoogte van de woontoren is ruim 38 meter.

Nieuwbouw zorgcomplex Landlaan te Onstwedde

Aan de Landlaan in Onstwedde werd in opdracht van Zorginstelling De Zijlen een nieuw zorgcomplex gebouwd dat in totaal 24 appartementen bevat. B+O Architectuur en Interieur heeft het ontwerp gemaakt.

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube