Uitbreiding productielocatie ClimaRad in Bosnië

Sinds 2013 is de productielocatie van ClimaRad gevestigd in Sarajevo Bosnië, in het voormalige pand van Brugman radiatoren. De productielocatie in China, die van 2005 tot en met 2013 in gebruik was, werd opgeheven om verscheidene redenen. De voornaamste reden van het verplaatsen van de productie is het waarborgen van de kwaliteit van de ClimaRad producten, ieder product wordt individueel gecontroleerd en getest. Daarnaast zijn wij als ClimaRad trots dat wij een 'klein steentje' mogen bijdragen aan het herstel van Sarajevo door het bieden van werkplekken voor technisch opgeleide inwoners van de stad.

Medewerkers van onze R&D en logistieke afdeling reizen geregeld af naar Sarajevo, dus deze locatie ‘dichter bij huis’ is minder tijdrovend. Daarnaast kan er sneller geschakeld worden t.a.v. productie, productverbeteringen, wijzigingen en nieuwe producten. Hierdoor is de kwaliteitscontrole erg hoog en wordt de controle in Oldenzaal vergemakkelijkt. Uiteraard wordt in Nederland een kwaliteitscheck uitgevoerd en is er altijd een controle op de bouw door onze projectmanagers.

Twee keer per jaar reist het salesteam van ClimaRad af naar Sarajevo met verschillende relaties. Zij kunnen daar kennismaken met de productielocatie en zien hoe onze producten vervaardigd worden. Daarnaast wordt ook de stad Sarajevo bezocht. Een historische plek waar diverse culturen en geloven samen komen en waar de sporen van het oorlogsgeweld (Burgeroorlog 1992-1995) nog altijd zichtbaar zijn. Dit maakt op iedereen grote indruk.

De afgelopen jaren heeft ClimaRad veel geïnvesteerd in productontwikkeling, wat heeft geresulteerd in de productie van onder andere de ClimaRad Ventura, de ClimaRad Care H1C en de ClimaRad S-Fan. De locatie in Sarajevo bood gelukkig uitbreidingsmogelijkheden. In het najaar van 2018 is de uitbreiding gestart met als resultaat een geheel nieuwe assemblagelijn, verscheidene kantoren en een nieuwe conference room voor de communicatie met de collega's in Oldenzaal. In alle kantoren zijn de ClimaRad Care H1C units toegepast, om te kunnen ventileren en actief te verwarmen en te koelen.

Weetje! Onze locatie in Sarajevo heeft de grootste spuitgietmachine van Bosnië, deze moet uiteraard gekoeld worden. Omdat ClimaRad milieuvriendelijk en energiezuinig produceert, wordt de machine gekoeld met bergwater vanuit een bassin achter de hal. In de zomer worden ook de assemblageruimtes gekoeld met dit bergwater. In de winter wordt het warme retourwater van de spuitgietmachine gebruikt om het pand te verwarmen.

Eind maart is de productie van onze nieuwe ClimaRad Ventura opgestart, de R&D afdeling heeft samen met de collega's in Bosnië de assemblage opgezet en getest, met de eerste Ventura toestellen als resultaat.

10-04-2019

Terug

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

Artikel: de ervaringen bij woon-/zorglandschap De Leyhoeve te Tilburg; 3,5 jaar na oplevering

"Enkele jaren geleden maakte Nederland kennis met Woonlandschap De Leyhoeve, een woonvorm voor senioren in een omgeving die nog het meest weg heeft van een viersterrenhotel met een hoge comfortstandaard. Logisch dat in het Tilburgse complex de techniek van ClimaRad is terug te vinden."

Gelijkwaardigheid één WTW-unit t.b.v. twee verblijfsruimten met open doorgang ≥ 0,9 m

ClimaRad heeft gelijkwaardigheid verkregen voor de toepassing van één decentrale WTW-unit in het hoofdvertrek welke volstaat voor twee aparte verblijfsruimten. Het onderzoek toont aan dat afgeweken kan worden van het Bouwbesluit en de open doorgang minimaal 0,9 meter mag zijn i.p.v. 1,8 meter.

ClimaRad aan de start van de Maratona dles Dolomites

ClimaRad organiseert in samenwerking met Comap, Thermia en Sto het wielerevent naar de Maratona dles Dolomites van 4 juli t/m 8 juli 2019. Deze organisaties uit de bouw- en vastgoedwereld bundelen de krachten om de gezamenlijke doelgroep een prachtig weekend te bezorgen.

Projecten

Renovatie 135 woningen Mijande Wonen Vroomshoop Boost® concept Plegt-Vos

In Vroomshoop zijn 135 woningen uit de jaren 60 gerenoveerd in opdracht van Mijande Wonen. In dit project is het Boost® concept van Plegt-Vos toegepast waar ClimaRad BV onderdeel van is. Het is een concept voor duurzame woning- verbetering naar label A/Nul op de Meter. 

Woonstichting Tiwos Tilburg voldoet aan labeleisen 2023 na kantoorrenovatie

Woonstichting Tiwos heeft haar kantoor grondig gerenoveerd door o.a. ClimaRad Care H1C units te plaatsen i.c.m. een bodemenergiesysteem van BronTechnologie. De wens was een flexibele opzet van het kantoor, het optimaliseren van de klimaatbeheersing en het behalen van label C. 

Renovatie verpleeghuis Het Nieuwe Feithenhof Elburg

Het Nieuwe Feithenhof biedt na de renovatie woonruimte aan 24 psychogeriatrische bewoners en daarnaast zijn er 36 zorgwoningen voor wonen met zorg. In de woon- en slaapkamers zijn de ClimaRad 2.0 units geplaatst, in de algemene ruimtes de ClimaRad Sensa V2X units. 

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube