Uitbreiding productielocatie ClimaRad in Bosnië

Sinds 2013 is de productielocatie van ClimaRad gevestigd in Sarajevo Bosnië, in het voormalige pand van Brugman radiatoren. De productielocatie in China, die van 2005 tot en met 2013 in gebruik was, werd opgeheven om verscheidene redenen. De voornaamste reden van het verplaatsen van de productie is het waarborgen van de kwaliteit van de ClimaRad producten, ieder product wordt individueel gecontroleerd en getest. Daarnaast zijn wij als ClimaRad trots dat wij een 'klein steentje' mogen bijdragen aan het herstel van Sarajevo door het bieden van werkplekken voor technisch opgeleide inwoners van de stad.

Medewerkers van onze R&D en logistieke afdeling reizen geregeld af naar Sarajevo, dus deze locatie ‘dichter bij huis’ is minder tijdrovend. Daarnaast kan er sneller geschakeld worden t.a.v. productie, productverbeteringen, wijzigingen en nieuwe producten. Hierdoor is de kwaliteitscontrole erg hoog en wordt de controle in Oldenzaal vergemakkelijkt. Uiteraard wordt in Nederland een kwaliteitscheck uitgevoerd en is er altijd een controle op de bouw door onze projectmanagers.

Twee keer per jaar reist het salesteam van ClimaRad af naar Sarajevo met verschillende relaties. Zij kunnen daar kennismaken met de productielocatie en zien hoe onze producten vervaardigd worden. Daarnaast wordt ook de stad Sarajevo bezocht. Een historische plek waar diverse culturen en geloven samen komen en waar de sporen van het oorlogsgeweld (Burgeroorlog 1992-1995) nog altijd zichtbaar zijn. Dit maakt op iedereen grote indruk.

De afgelopen jaren heeft ClimaRad veel geïnvesteerd in productontwikkeling, wat heeft geresulteerd in de productie van onder andere de ClimaRad Ventura, de ClimaRad Care H1C en de ClimaRad S-Fan. De locatie in Sarajevo bood gelukkig uitbreidingsmogelijkheden. In het najaar van 2018 is de uitbreiding gestart met als resultaat een geheel nieuwe assemblagelijn, verscheidene kantoren en een nieuwe conference room voor de communicatie met de collega's in Oldenzaal. In alle kantoren zijn de ClimaRad Care H1C units toegepast, om te kunnen ventileren en actief te verwarmen en te koelen.

Weetje! Onze locatie in Sarajevo heeft de grootste spuitgietmachine van Bosnië, deze moet uiteraard gekoeld worden. Omdat ClimaRad milieuvriendelijk en energiezuinig produceert, wordt de machine gekoeld met bergwater vanuit een bassin achter de hal. In de zomer worden ook de assemblageruimtes gekoeld met dit bergwater. In de winter wordt het warme retourwater van de spuitgietmachine gebruikt om het pand te verwarmen.

Eind maart is de productie van onze nieuwe ClimaRad Ventura opgestart, de R&D afdeling heeft samen met de collega's in Bosnië de assemblage opgezet en getest, met de eerste Ventura toestellen als resultaat.

10-04-2019

Terug

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Voor actuele informatie over ClimaRad en haar decentrale ventilatie-oplossingen. 

Hier inschrijven

Meer technische informatie?

Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies? 

Neemt u dan contact op via telefoonnummer: 
+31 (0) 541-358 130 of

Stuur een bericht

Nieuws

Artikel Bouwen aan de Zorg: 'De Bunterhoek, een nieuw multifunctioneel woonzorgcentrum'

Woonzorgcentrum De Bunterhoek is gevestigd in een groene wijk in Nunspeet. De uitdaging gaandeweg de bouw was de transitie van verzorgings- naar verpleeghuis. De toepassing van het Care Concept, waar ClimaRad onderdeel van is, biedt deze flexibiliteit en maakt het gebouw toekomstbestendig. Ons decentrale klimaatsysteem levert een besparing op voor de bouwkosten, maar met name een gezonde en veilige leefomgeving voor de bewoners en medewerkers.

Artikel E&W Installatietechniek: 'Comfort via de gevel - de voordelen van decentrale units gekoppeld aan WKO'

In dit artikel leest u meer over de mogelijkheden van de decentrale klimaatoplossing van ClimaRad in combinatie met warmtekoudeopslag (WKO), o.a. toegepast in het kantoor van Woonstichting Tiwos. Met de nieuwe eisen van 2023 voor kantoren in het vooruitzicht bespreken wij alle voordelen.  

VSK 2020 weer een succes!

ClimaRad was afgelopen week te vinden op de VSK-beurs in Utrecht. Onze standbemanning heeft weer veel enthousiaste bezoekers mogen spreken over onze nieuwste ontwikkelingen en onze decentrale concepten die staan voor toekomstbestendig bouwen. Hartelijk dank voor uw interesse en alle positieve reacties!

Projecten

Renovatie zorgcentrum De Vijf Havens te Rotterdam

In dit gerenoveerde zorgcentrum wordt zorg verleend vanuit het principe van kleinschalig wonen, waarbij alle zorg zoveel mogelijk als thuis wordt georganiseerd. In dit Care Concept project werd in ieder vertrek de ClimaRad Care H1C geplaatst, met aanvullend ClimaRad Fans voor de afzuiging. 

Lopend project: nieuwbouw woontoren House of Groningen

MWPO realiseert in de wijk Paddepoel project House of Groningen. Deze woontoren beschikt over 159 appartementen waar de nieuwe ClimaRad Ventura V1D en Ventura V1X ventilatie-units zullen zorgen voor een optimaal binnenklimaat. De Ventura V1D kan twee ruimtes tegelijkertijd ventileren, uitermate geschikt voor toepassing in deze (studenten)- woningen. Wij volgen het project op de voet.

Project 'Inside Out': renovatie 58 NOM appartementen Henriëttedreef te Utrecht

In Utrecht wordt een hoogbouwflat gerenoveerd in opdracht van woningcorporatie Bo-Ex volgens het ‘Inside Out' -concept: een modulair renovatiesysteem waarbij de flat na de renovatie meer energie zal opwekken dan wordt verbruikt. ClimaRad is als partner/ toeleverancier intensief betrokken. 

© Copyright 2017 ClimaRad B.V.

Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden

volg ons op facebook linkedin twitter youtube