Home »
»

Lopend project: nieuwbouw woontoren House of Groningen

MarktWonen, Nieuwbouw,
Omvang159 appartementen
OpdrachtgeverMensenborgh Wijkerzand Projectontwikkeling (MWPO)
ArchitectAAS Groningen
AannemerPlegt-Vos Noord
InstallateurAalbers BV Installatietechniek
OpleveringQ1 2021

Lopend project: nieuwbouw woontoren House of Groningen

Artist impressions: AAS Groningen

MWPO (Mensenborgh Wijkerzand Projectontwikkeling) realiseert in de wijk Paddepoel project House of Groningen op de locatie van het 'oude' GAK-kantoor. Deze woontoren wordt ca. 70 meter hoog met haar 23 verdiepingen. Totaal beschikt het complex over 159 appartementen: 131 tweekamerappartementen (sociale huur) en 28 driekamerappartementen (vrije sector). De woningen zijn met name bedoeld voor young professionals.

In de appartementen worden de nieuwe ClimaRad Ventura V1D en Ventura V1X ventilatie-units geplaatst welke zullen zorgen voor een optimaal binnenklimaat. De Ventura V1D kan twee ruimtes tegelijkertijd ventileren, uitermate geschikt voor toepassing in deze (studenten)woningen. De woontoren wordt gebouwd zonder gasaansluiting en wordt aangesloten op het netwerk van WarmteStad voor de verwarming en warm water.

Op dit moment is men nog druk bezig met de bouw van het complex, zo is ook te zien op deze drone-beelden van bouwer Plegt-Vos van afgelopen maart. De planning is dat het gebouw begin 2021 opgeleverd wordt.

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden