Vacature Projectmanager regio Zuid-Nederland (32-40 uur) | ClimaRad Skip to main content

Vacature Projectmanager regio
Zuid-Nederland (32-40 uur)

Ben jij onze nieuwe projectmanager, actief in het zuiden van het land, die beschikt over zeer klantgerichte kwaliteiten om ons salesteam te versterken? Dan heten wij je van harte welkom in het enthousiaste team van ClimaRad, een bedrijf waar de Twentse nuchterheid hoog in het vaandel staat!

Je begeleidt projecten van begin tot eind en ziet commerciële kansen door betrokken klantonderhoud in jouw regio. Samen met de regiomanager en verkoop binnendienst medewerker van de regio Zuid biedt je de juiste ondersteuning aan relaties en bij projecten op locatie. Af en toe zul je op ons kantoor in Oldenzaal aanwezig zijn voor projectbesprekingen, producttrainingen of ondersteuning intern. Je rapporteert aan je collega hoofd verkoop binnendienst.

 

Over ClimaRad

ClimaRad heeft als producent van decentrale klimaatoplossingen (voor ventileren, verwarmen en koelen) een aanzienlijke positie als marktleider verworven op het gebied van binnenklimaat. Deze succesvolle onderneming staat voor duurzaamheid, is continu bezig met productontwikkeling en wil het belang van een gezond binnenklimaat onder de aandacht brengen bij organisaties uit verschillende markten (zorg, woningbouw en utiliteit). Denk hierbij aan zorginstellingen, woningbouwcorporaties, architecten, vastgoedontwikkelaars, etc.

ClimaRad ontzorgt de klant. Wij onderscheiden ons door naast onze producten een sterke ondersteuning te bieden, zowel in het voortraject, implementatie als tijdens het natraject. Zo ben je als Projectmanager betrokken binnen dit proces en dat maakt de functie uitdagend en afwisselend.
Bij ClimaRad heerst een informele werksfeer, plezier in ons werk staat voorop. Wij hebben passie voor ons werk, maar houden ook van die vrijdagmiddagborrel om de week goed mee af te sluiten.

Functie-eisen

Heb jij ervaring in de bouwsector of installatietechniek, ben je commercieel ingesteld en staat klanttevredenheid bij jou voorop?

 • Minimaal MTS/MBO werk- en denkniveau, eventueel aangevuld met MIT;
 • Minimaal 2-3 jaar brede technische ervaring in de bouwsector of installatietechniek;
 • Je hebt affiniteit met commercie en vervult een adviserende rol (bouwgerelateerd) naar klanten/relaties;
 • Je bent communicatief vaardig, werkt gestructureerd en neemt initiatief;
 • Je werkt zelfstandig en hebt een sterke drive om zaken snel op te pakken en je eigen te maken;
 • Woonachtig in regio Zuid/Midden-Nederland is een pré, maar niet noodzakelijk.

Werkzaamheden

Doel van de functie is de juiste begeleiding bieden bij projecten en het creëren en signaleren van nieuwe kansen. Je draagt bij aan een positief imago in de markt, bij afnemers, binnen en buiten het relatienetwerk, met als doel meer ambassadeurs. Je werkzaamheden zijn o.a.:  

 • Zorgen dat projecten goed begeleid worden en erop toezien dat producten op de juiste manier worden geïnstalleerd;
 • Samen met de regiomanager en verkoop binnendienst medewerker ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de salesdoelen in de regio Zuid en geef je (technische) ondersteuning in zowel het voor- als natraject;
 • Nadat projecten aan de projectmanager zijn overgedragen ondersteun jij de partijen die het project gaan realiseren en ben je het eerste aanspreekpunt;
 • Je geeft in het voortraject installatie instructies aan de betrokken installateur of andere partij die de installatie uitvoert opdat de producten op de juiste manier geïnstalleerd en ingeregeld worden. Daarnaast geef je gebruikersinstructies aan eigenaren, gebruikers en overige betrokkenen;
 • Je bewaakt en verbetert de klanttevredenheid, je lost klachten in de markt op en probeert deze te voorkomen;
 • Je analyseert het verdere verkooppotentieel van bestaande relaties waarmee contact is tijdens de uitoefening van de eerder genoemde werkzaamheden;
 • Je signaleert kansen en bouwt aan je netwerk;
 • Je maakt afspraken met bestaande afnemers/relaties.

Wat bieden wij?

Naast plezier en zelfstandigheid, bieden wij een marktconform salaris met voldoende groeimogelijkheden. Natuurlijk ook zaken als een laptop, mobiele telefoon en auto van de zaak, maar dat spreekt voor zich. Daarnaast bieden wij je een goed opleidingstraject waarbij je kennis zult maken met alle disciplines binnen ClimaRad.  

 • Contract voor onbepaalde tijd;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • 35 vakantiedagen;
 • Een gezellig team van collega's, veel leuke PV-activiteiten en o.a. een fietsplan!

Interesse?

Zie jij deze functie bij ClimaRad als jouw nieuwe uitdaging? Beschik je over goede communicatieve vaardigheden en een flinke dosis intrinsieke motivatie?

Reageer door een motivatiebrief met CV te versturen t.a.v. Marcel Roijakkers via vacatures@climarad.com. Voor meer informatie kun je bellen met ClimaRad via 0541-358134 of een kijkje nemen op onze website www.climarad.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.